2014 m. gegužės 2 d., penktadienis

KREPŠELIS ANT VIŠTOS KOJELĖS

Krepšelis ant vištos kojelės labai tiks vaikų šventei ar šeimos iškilmėms. Patiekalas gaminamas paprastai, o atrodo efektingai.




JUMS REIKĖS

500 gramų sluoksniuotos tešlos;
600 gramų (6 vienetų) vištų blauzdelių;
300 grabų pievagrybių;
700 gramų bulvių;
150 gramų svogūno;
50 mililitrų pieno;
30 gramų sviesto;
druskos;
pipirų;
augalinio aliejaus.

RUOŠMO EIGA

Nuskuskite bulves ir išvirkite. Sutrinkite bulvių košę, pridėkite sviesto ir pieno. Smulkiai supjaustykite svogūną. Išplaukite ir smulkiai supjaustykite pievagrybius. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir jame apkepkite svogūną iki taps gražios geltonos spalvos. Tada sudėkite grybus ir kartu kepkite, kol išgaruos visas skystis (iki 15 minučių). Pakeptus pievagrybius sumaišykite su bulvių koše ir atvėsinkite.
Vištų blauzdeles pasūdykite, pabarstyite pipirais ir apie pusę valandos kepkite aliejuje arba ant grotelių, kol iškeps. Iškeptas blauzdeles atvėsinkite.
Iškočiokite tešlą iki maždaug 3 milimetrų storio, supjaustykite 15 x 15 centimetrų pločio kvadratais. Iš likusios tešlos išpjaukite mažus paplotelius ir uždėkite kvadratų viduryje, kad susiformuotų krepšelio dugnas ir krepšelis nesuplyštų. Į kiekvieną kvadratą dėkite po 2 - 3 šaukštus bulvių ir pievagrybių įdaro ir blauzdelę. Tuomet suimkite tešlos kvadrato kraštus ir suriškite siūlu.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus krepšelius. Vištos blauzsdelių kauliukus galite apvynioti folija, kad jie nesudegtų. Pašaukite į įkaitintą iki 180°C temperos orkaitę ir kepkite iki gelsvos spalvos, maždaug 15 - 20 minučių. Prieš tiekiant ant stalo nepamirškite nuo iškeptų krepšelių nuimti siūlų.




Informacijos šaltiniai: alex-povar.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą