2014 m. rugpjūčio 12 d., antradienis

POMIDORAI SU ŽELATINA

Ir gražu,  ir skanu! Labai tinka pavaišinti netikėtus svečius.




JUMS REIKĖS

10 mažų pomidorų;
5 nedidelių agurkų;
4 nedidelių svogūnų;
3 valgomųjų šaukštų želatinos;
1 valgomojo šaukšto druskos;
3 valgomųjų šaukštų cukraus;
9 lauro lapų;
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono;
6 pipirų;
2 gvazdikėlių;
0,5 stiklinės 9 % acto;
1 litro vandens marinatui;
0,5 stiklinės virinto vandens želatinai.


RUOŠIMO EIGA

Želatiną užpilkite puse stiklinės virinto vandens ir 40 minučių pabrinkinkite.
Į puodą supilkite vandenį ir suberkite druską, cukrų, lauro lapelius, pipirus, gvazdikėlius ir cinamoną. Viską pavirkite 5 minutes. Nukoškite marinatą, supilkite išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite. Pabaigoje įpilkite actą ir dar kartą gerai išmaišykite.
Sunokusius pomidorus supjaustykite gabalėliais ir dėkite į iškaitintus stiklainius. Sekančiame sluoksnyje dėkite supjaustytus svogūnus. Trečias sluoksnis - supjaustyti agurkai. Įmeskite keletą petražolių lapelių, vėl dėkite svogūnų sluoksnį ir užbaikite pomidorais.
Susluoksniuotas daržoves užpilkite šiltu marinatu. Taip paruoštus indelius pasterizuokite: sustatykite į puodą su vandeniu ir pavirkite 5 - 10 minučių. Uždarykite stiklainius, palikite, kad atvėstų ir jau atvėsusius sudėkite į šaldytuvą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą