Nors bulvės ir svogūnai yra neišmanymo gunoje, bet juos verdant piene, jų neišmanymas neutralizuojasi ir jie, kaip ir pienas, tampa dorybės gunos nešėjai.
JUMS REIKĖS
5 vidutinio dydžio bulvių,
1 vidutinio dydžio morkos,
1 brokolio,
1 mažo baklažano,
1 svogūno galvos,
1 litro pieno,
1 valgomojo šaukšto ghi,
0,5 šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų,
0,5 šaukštelio geltonųjų garstyčių sėklų,
žiupsnelio džiovintų petražolių,
žiupsnelio džiovintų čiobrelių,
žiupsnelio džiovintos saliero šaknies,
2 arbatinių šaukštelių kario,
druskos pagal skonį.
RUOŠIMO EIGA
Užkaisti pieną, įdėti ghi. Daržoves nuplauti, nulupti, supjaustyti ir sudėtį į puode užkaistą pieną. Virti apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Valgyti tinka su šviežiais agurkais, pomidorais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą