2016 m. liepos 29 d., penktadienis

TRAŠKIOS KEPTOS ŪMĖDĖS

Grįžus iš miško po grybavimo, pats skaniausias patiekalas yra traškios keptos ūmėdės. Jas paruošti nėra sunku, o patiekalo skonis - nepakartojamas. Kepimui patogiausia rinkti tokias ūmėdes, kurių kepurės jau išsiskleidę ir lygios, kaip blynai. Kadangi umėdės lakšteliai yra labai trapūs, grybaujant geriausia nupjauti jų kotus ir dėti į atskirą indą nuo kitų grybų. Dėti būtinai kepurėle į viršų, o ne apverstą. Jeigu maišysite su kitais grybais arba dėsite apverstas, umėdės lakšteliai suluš ir išsipurvins.




JUMS REIKĖS

7 umėdžių (arba tiek, kiek telpa į jūsų keptuvę: priklauso nuo umėdžių dydžio);
1 kiaušinio;
3 valgomųjų šaukštų miltų;
aliejaus kepimui;
žiupsnelio druskos;
pipirų pagal skonį;

RUOŠIMO EIGA


Ūmėdes nuvalykite, nulupkite kepurėlės odelę. Lupti nėra sudėtinga: pradėkite lupti su peiliu nuo kepurės kraštų ir odelė gan gražiai nusilupa. Atsargiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant lėkštės ir leiskite, kad vanduo nuvarvėtų.
Išplakite kiaušinį ir į jį padažykite umėdes. Tuomet jas padažykite į miltus. Dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Keptuvę pridėkite pilną, kad nedegtų. Kepkite tol, kol gražiai paruduos, apverskite ir kai iškeps išimkite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę. Tik dabar pabarstykite druska ir pipirais. Tinka valgyti vienas arba su duona.
Taip kepti tinka ir višteles (gudukus, vokietukus), ir skėtines žvynabudes, ir raudonikius (raudonviršius). Taip kepti raudonviršiai turi įdomų jodo prieskonį. Paskutinės nuotraukų galerijos nuotraukos yra keptų raudonikių. Kepimui reikia rinktis raudonikį su didesne kepure ir ją supjaustyti juostelėmis.
Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą