2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

AVIŽŲ KISIELIUS SVORIO METIMUI

Į avižų kisieliaus sudėtį įeina naudingosios medžiagos, kurios būtinos cukraus ir cholesterolio kiekio kraujyje noramalizavimui. Jame taip pat yra vitamino A, kuris veikia augimą, odos, dantų ir plaukų būklę, B grupės vitaminų, vitamino E, kuris stimuliuoja kraujotaką ir dėl to mažina kataraktos, artrito ir navikų vystymosi riziką, vitamino F, turinčio priešalerginį poveikį. Avižų kisieliaus sudėtyje yra baltymų, riebalų ir krakmolo, kurie maitina nervų sistemą, fermentų, kurie padeda iš plaučių šalinti anglies dioksidą, išsaugo hormonų pusiausvyrą ir padeda pasisavinti angliavandenius.
Štai avižų kisieliaus, kuris atjaunins organizmą ir padės mažinti svorį, receptas pusryčiams.




JUMS REIKĖS

1 pakelio avižinių dribsnių (400 gramų);
1 valgomojo šaukšto kefyro;
1 riekės ruginės duonos arba jos džiūvėsio;
2 litrų šilto vandens kisieliaus raugui;
3 - 4 litrų vandens avižų skalavimui;
1,5 litrų vandens kisieliaus virimui;
žiupsnelio druskos;
20 vienetų razinų;
4 graikiškų riešutų;
2 šauštelių medaus (nebūtina).




RUOŠIMO EIGA

Į trijų litrų stiklainį įpilkite apie 700 mililitrų šilto vandens. Tinka paprastas vanduo iš krano, jeigu jūsų regione jį galima vartoti maistui. Į vandenį suberkite visą pakelį avižinių dribsnių. Įdėkite šaukštą kefyro ir įmeskite ruginės duonos riekę. Į indą dar įpilkite šilto vandens, kad mišinio trijų litrų stiklainyje būtų virš 2 litrų. Visą mišinį gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Stiklainį uždenkite dangteliu ir palikite rūgti 1 - 2 dienas, iki beveik visi avižiniai dribsniai stiklainyje pakils į viršų.
Kai avižiniai dribsniai inde pakyla į viršų, juos reikia nukošti. Visą indo turinį supilkite į puodą su sieteliu ir nusausinkite avižinius dribsnius. Avižinių dribsnių masę sietelyje įstatykite į kitą puodą, užpilkite vandeniu ir gerai išmaišykite. Vėl nukoškite avižinių dribsnių masę ir nukoštą skystį supilkite į indą su ankstesniu nukoštu skysčiu. Šį procesą pakartokite dar du kartus.
Puodą su gautu skysčiu uždenkite dangčiu ir palikite stovėti 16 - 18 valandų.
Nusistovėjusį skystį reikia atskirti nuo vandens. Labai atsargiai į kriauklę nupilkite puodo paviršiuje esantį vandenį, kol liks šlapia balta košė. Šią košę supilkite į stiklinį indelį, užsukite jį dangteliu ir laikykite šaldytuve iki kol norėsite virti kisielių.
Puode užkaiskite maždaug 1,5 litro vandens ir į verdantį vandenį mediniu šaukštu maišydami supilkite 1 stiklinę anksčiau paruošto kisieliaus raugo. Kai kisielius užverda įberkite žiupsnelį druskos ir maišant virkite  1 - 2 minutes.
Į 2 indelius suberkite po lygiai razinas, smulkintus riešutus ir galite įdėti po šaukštelį medaus. Į taip paruoštus indelius supilkite išvirtą kisielių ir patiekite pusryčiams.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą