2017 m. liepos 22 d., šeštadienis

TAS PATS KOTLETAS, BET REITINGAI AUKŠTI

Įprasti kotletai greitai nusibosta, o "paturbintas" kotletas pasiekia visai kitus reitingus šeimos meniu. Kotletą galima ruošti įprastai, bet į vidų įspausti gabalėlį olandiško sūrio ir jau iškepusį, prieš išimant iš orkaitės, uždengti riekele olandiško sūrio. Per kelias minutes kotletas pasidengs tirpstančiu sūriu ir vaikų, kurie iš esmės nėra kotletų gerbėjai, akyse toks kotletas įgaus visai kitus reitingus.




JUMS REIKĖS

500 gramų kiaulienos ar kitokio faršo;
7 vidutinio dydžio bulvių;
3 valgomųjų šaukštų avižinių miltų;
1 kiaušinio;
200 gramų olandiško sūrio;
aliejaus kepimui;
3 didelių pomidorų;
saujos gražgarstės (rukolos) lapų;
1 mažos galvos svogūno;
2 valgomųjų šaukštų grietinės;
pora žiupsnelių druskos;
pora žiupsnelių džiovintų prieskonių (labai tinka džiovintas salieras ir krapai);
pora šviežių kvapiojo mairūno lapelių;
čiobrelio stiebelio;
3 šviežių itališkojo baziliko lapelių.




RUOŠIMO EIGA

Faršą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite avižinius miltus, druską ir prieskonius pagal skonį ir gerai išminkykite.
Maždaug pusę olandiško sūrio supjaustykite kubeliais. Kubeliai gali būti iki 2 centimetrų storio.
Šlapiomis rankomis imkite gabalėlį faršo, į jį įspauskite gabalėlį sūrio ir spausdami suformuokite faršo rutulį su sūriu viduje. Faršo rutulius iš karto dėkite į skardą, kurioje įpilta šiek tiek aliejaus.
Bulves nuskuskite, supjaustykite ne storesniais, kaip 2 - 2,5 centimetro gabalėliais, apibarstykite druska ir prieskoniais ir gerai apvoliokite.
Bulves sudėkite į skardą šalia suformuotų faršo kotletų.
Kepkite orkaitėje, temperatūroje iki 180°C, maždaug 20 - 30 minučių, kol viskas gražiai apskrus.
Ant iškeptų kotletų uždėkite riekelėmis supjaustytą sūrį ir grąžinkite skardą į orkaitę dar keletui minučių. Tirpstantis sūris kotleto rutuliuką padengia gražiu sūrio sluoksniu.
Salotoms nuplaukite ir supjaustykite pomidorus ir gražgarstės lapus, bei nulupkite ir susmulkinkite nedidelę svogūno galvą. Užberkite druskos pagal skonį ir sumaišykite daržoves su grietine.
Kotletą papuoškite šviežiu kvapiuoju mairūnu ir čiobreliu, o salotas - šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą